Ik ga de tuin in. Er zijn 34 mensen. Je doodt er 30.

Riddle: Als je dit begrijpt, ben je een kritische denker. Ik ga de tuin in. Er zijn 34 mensen in de achtertuin. Je vermoordt er 30. Hoeveel mensen zijn er in de tuin?

Tegenwoordig is dit raadsel zo populair op sociale media. Het is niet erg gemakkelijk. Laten we eens kijken naar het antwoord.

Ten eerste zijn achtertuin en tuin dezelfde locatie. Het antwoord is simpel als we nadenken over achtertuin en tuin op dezelfde locatie.

Ten tweede, als je 30 mensen in de tuin doodt, ontsnappen andere 4 mensen uit de tuin.

Uiteindelijk zijn 30 mensen gedood, 4 mensen ontsnappen uit de achtertuin. De enige moordenaar was er. Het juiste antwoord is dus 1 persoon in de tuin.


6 thoughts on “Ik ga de tuin in. Er zijn 34 mensen. Je doodt er 30.

  1. Ik las een variant er op maar je redenering klopt niet.
    er zijn in ieder geval nog 30 mensen in de tuin. Die gaan nergens meer heen, want ze zijn dood.

    je weet niet of de 4 andere mensen ontsnapt zi jn. Onder die 4 zit trouwens de dader. Misschien is die ontsnapt en zijn er nog 3 mensen achtergebleven. Misschien is hij niet ontsnapt, en hebben de 3 hem overmeesterd.

    De vraag is niet te beantwoorden omdat de informatie niet volledig is.

  2. Mensen doen vaak onterechte aannames en nu maakte ik me er ook schuldig aan. Het correcte antwoord: 35 (ik en 34 anderen)

  3. Ik wordt met een schrik wakker en zit rechtop in bed. Snel naar het raam gelopen en in mijn achtertuin gekeken. Daar zie ik 34 levende personen lopen! Gelukkig! Ik heb niemand vermoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.